Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Пам’яті Героїв Крут


У День пам’яті Героїв Крут відбувся історичний урок «Крути – історія наша і слава».

Бій під Крутами… Щороку ми вшановуємо пам’ять молодих героїв, що 29 січня 1918 року полягли біля залізничної станції Крути, захищаючи Українську Народну Республіку від більшовицьких загонів, які рвались до Києва. Відтоді українці вшановують цей день як символ героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

Між подіями, які відбулися під Крутами в 1918 р. і подіями, які відбуваються в нашій державі тепер, сміливо можна провести історичну паралель.

Патріотизм крутянців можна простежити і в долі сотень учасників, які стали Героями Небесної сотні, і тих, які, пройшовши горнило Майдану, пішли добровольцями на Донбас, змінивши студентські аудиторії на бліндажі та окопи. Цей День назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї Вітчизни. День пам’яті Героїв Крут.

У заході взяли участь: Анастасія Ярова – депутат Хмельницької міської ради, голова міжфракційної групи «Рівні можливості», Назарій Чіпко – учасник Майдану та боєць добровольчого батальйону, Віталій Леськов – учасник Майдану.

В ході заходу демонструвались документальні фільми «Крути. Захист Незалежності» та «100-річний ювілей битви під Крутами. Як склалася доля тих, хто вижив»; презентовано книжкову виставку «Пам’яті Героїв Крут».




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com