Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Майстер-клас з виготовлення валентинки


До Дня Святого Валентина в бібліотеці проведено майстер-клас з виготовлення валентинки власноруч та вишитої листівки для членів сімейного клубу толерантності «Разом».

Про історію та традиції святкування свята в різних країнах присутні дізналися переглянувши відеоматеріал «Історія виникнення Дня Святого Валентина», а також ознайомилися з книжково-ілюстративною виставкою і зразками вишитих листівок, виконаних у техніці «ізонитка». Учасники майстер-класу вишили листівки незвичними переплетеннями і візерунками, оздобили аплікацією та малюнками, написали теплі слова-побажання.

«Ізонитка» – вид декоративно-прикладного мистецтва; художнє натягнення нитки. Історична батьківщина цієї техніки – Англія. Саме англійські ткачі вигадали особливе переплетення ниток. Вони вбивали в дощечки гвіздки та в певному порядку натягували на них нитки. В результаті виходили ажурні мереживні вироби, які використовувались для прикрашання помешкань. В наш час цей напрямок декоративно-прикладного мистецтва отримав друге життя. Його застосовують для оформлення інтер’єру, виконання подарунків, сувенірів та святкових листівок.

Порадуйте і Ви своїх близьких приємним несподіваним подарунком – листівкою, зробленою своїми руками!




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com