Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Тренінг «Медіаграмотність» для бібліотечних працівників»


З метою підвищення кваліфікації бібліотечних працівників Ярмолинецького району та обласної універсальної наукової бібліотеки проведено тематичний тренінг під назвою «Медіаграмотність».

Учасники тренінгу визначили основні пріоритети участі у тренінгу за допомогою вправи «Дошка очікувань». Впродовж активної роботи в групах освоювали основи та принципи медіаграмотності, дізналися про новий метод роботи з інформацією «Фактчек» - перевірка реплік політиків та громадських діячів на точність і правдивість.

Бібліотекарі працювали над процесами фільтрації та аналізу інформації, визначали джерело інформації, перевіряли на достовірність. За допомогою практичного завдання «Казковий світ верифікації та фактчекінгу» вдалося довести істинність події з допомогою фактів на прикладі історій з усім відомих казок. Завдання розкрило креативність та нестандартність мислення сучасних бібліотекарів. Практична вправа «Пошук ключів» навчила присутніх звертати увагу на дрібниці переглядаючи графічні зображення як джерело інформації.

Також учасники тренінгу розібралися із значеннями термінів «маніпуляція» та «фейк» їх характерними особливостями впливу на отримувачів інформації.

На завершення тренінгу присутні мали змогу перевірити чи чітко вони можуть виконувати інструкцію, в результаті ще раз переконалися що отриману інформацію потрібно вивчати на достовірність та бути уважним до дрібниць.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com