Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Інтернет-адикція


«Інтернет-мережа як стиль життя» - тема дискусій зі студентською молоддю з нагоди Дня безпечного Інтернету.

Учасники заходу переглянули та обговорили документальний фільм режисерок Шош Шлам та Гілли Медаліа «Інтернет залежний» з колекції Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Присутні розглядали питання надмірного перебування у віртуальному світі, користі та шкоди Всесвітньої павутини та права людей в офлайновому та онлайновому середовищах. Аналізували поняття «Інтернет-залежність», причини та симптоми, наслідки, що породжують проблеми у стосунках в реальному житті, появу агресії та психологічні аспекти проблеми.

Дискутували про проблеми спілкування батьків та дітей та роздумували над тим, хто винен у непорозуміннях між ними. Практичний психолог Тетяна Матвійчук наголосила: «Щоб не стати інтернет-залежними потрібно нам, дорослим, дбати про їх зайнятість в реальному житті та більше спілкуватися».

Спікери давали рекомендації щодо профілактики Інтернет-залежності, як не стати комп'ютерним зомбі, боротися з Інтернет-залежністю та відійти від віртуальних спілкувань.

Спікерами заходу були: Руслана Матущак – заступник начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області; Мар’яна Пестун – заступник начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; Тетяна Матвійчук – практикуючий психолог, доцент Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту.

У засіданні кіноклубу медіапросвіти про права людини Docudays UA «Право в об’єктиві» взяли участь 20 учасників – студентська молодь Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту.

Під час заходу презентовано книжкову виставку «Безпечний та небезпечний Інтернет» із фондів Хмельницької ОУНБ.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com