Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Горить зоря її поезії над краєм


До 150-річчя від дня народження видатної української поетеси Лесі Українки відбулося літературне обласне свято «Горить зоря її поезії над краєм» на платформі ZOOM.

У заході взяли участь: голова Хмельницької обласної організації Національної спілки письменників України Петро Маліш; голова обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» Віталій Міхалевський; заступник голови Хмельницького обласного осередку ВТС «Конгрес літераторів України» Галина Корицька; член Полонського літературного клубу «Полонь» Юлія Висоцька, студентська молодь Хмельницького інституту Міжрегіональної академії управління персоналом та Хмельницького національного університету.

Запрошені гості розповіли про життєвий і творчий шлях поетеси та її внесок у збагачення і розвиток української літератури. Зокрема, Петро Маліш охарактеризував вольову вдачу Лесі Українки та її принципи, погляди; Віталій Міхалевський поділився спогадами та фотографіями про подорож на Батьківщину письменниці; Галина Корицька ознайомила із фактами перебування поетеси на Хмельниччині та краєзнавцями, що досліджували її творчість у цей період. Завідуюча відділом обслуговування Полонської ЦБ Валентина Заєць розповіла про відвідини Лесею Українкою Полонщини, а Юлія Висоцька продекламувала її найбільш відомі поезії.

Учасники заходу мали можливість переглянути відеоряд пісень, виконаних Полонським народним вокальним аматорським колективом «Красоля», які письменниця записала на Полонщині, а також ознайомитись із книжковою виставкою «На шлях я вийду ранньою весною» з фондів Хмельницької ОУНБ.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com