Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Пізнай себе – зрозумій іншого


«Пізнай себе – зрозумій іншого» – тема дискусії з учнівською молоддю з нагоди Дня «Нуль дискримінації» (Zero Discrimination Day).

Присутні переглянули фільм режисера Лі Гірша «Булер» з колекції Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Учасники засідання розглядали питання свідомо жорстокого ставлення та насильства з боку дитини або групи дітей до інших дітей; дізналися про форми, види та наслідки булінгу. Під час заходу дискутували на теми: «Як розпізнати булера та жертву», «Як протидіяти булеру у ролі і постраждалого, і свідка», «Чи були свідком булінгу?».

Молодь в ході рольових ігор допомагала «жертві» знайти шляхи захисту від «булера», говорила про причини, які спонукають «булера» себе так поводити та обговорювала почуття «жертви» булінгу. Особливу увагу звернули на пасивних «спостерігачів». Аналізували поняття «булінг», «кібербулінг» «дискримінація».

Активну участь у обговоренні брали спікери, які давали рекомендації щодо відповідальності за вчинення булінгу та розповідали про судову практику, інформували про зміни в законодавстві, спрямовані на запобігання цькуванню у навчальних закладах. Молодь дізналася, до яких державних та неурядових організацій звертатися, в разі, якщо стали жертвою чи свідком булінгу.

Спікерами заходу були: Ольга Чорна – заступниця директора та Оксана Банкова – начальниця відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області; Наталія Ковальська – начальниця сектору ювенальної превенції відділу превенції Хмельницького районного управління поліції; Тетяна Матвійчук – практикуюча психологиня, доцентка Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту.

Керівниця клубу ознайомила присутніх з етапами обласного соціального проєкту з протидії насильства «#школа без булінгу», який ініційований головою обласної ради Віолетою Лабазюк.

У засіданні кіноклубу медіапросвіти про права людини Docudays UA «Право в об’єктиві» взяли участь 31 учасник – учнівська молодь Хмельницької спеціалізованої загальноосвітньої школи № 6.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com