Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Доля жінки у творчості Т.Г. Шевченка


З нагоди дня народження видатного класика української літератури Тараса Шевченка в бібліотеці відбулася літературна година «Доля жінки у творчості Т.Г. Шевченка»

На заході були присутні лауреати Хмельницької обласної премії ім. Т. Г. Шевченка Петро Маліш та Ніна Гончарук, доцент кафедри української філології Хмельницького національного університету Інна Приймак та студентська молодь міста.

Заглибитись в духовну спадщину письменника, відчути невмирущість його слова, що є актуальними й в наші дні, допоміг голова Хмельницької обласної організації Національної спілки письменників України Петро Маліш. Талант видатного Кобзаря як художника розкрила член спілки митців народного та сучасного мистецтва м. Хмельницького «Рукотвори», заслужена майстриня народної творчості України Ніна Гончарук.

Із роллю жінки у творчості письменника присутніх ознайомила кандидат філологічних наук Інна Приймак, яка наголосила, що життя і творчість Тараса Шевченка присвячені українському народу. Він пробудив нашу націю зі сну рабства, закликав до боротьби за волю. У своїй творчості Тарас Григорович оспівував власні мрії про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуть мову, культуру та історію нашого народу, а люди будуть щасливими.

Увазі присутніх було презентовано картини з колекції Ніни Гончарук та підготовлено і презентовано книжкову виставку «Живуть, Кобзарю, поміж нас і голос твій, і пензель, й слово…».






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com