Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Хай пам’ять про війну нас всіх єднає


З нагоди Дня пам`яті та примирення і 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулася патріотична зустріч «Хай пам’ять про війну нас всіх єднає» на платформі Zoom.

Почесними гостями заходу були: Зельман Абрамович Єлевич – учасник Другої світової війни, уродженець Проскурова, зв’язківцев пройшов усю війну від першого дня до її переможного завершення; Галина Іванівна Степанець – відповідальний секретар Хмельницької обласної ради ветеранів України, дитина війни, освітянка, нагороджена орденом Трудового Червоного Прапора, багатьма медалями – «Відмінник освіти», «Почесний ветеран України». Олександр Катеренчук – полковник запасу, учасник ООС, головний спеціаліст відділу у Хмельницькій області Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України; Олексій Наконечний – капітан військової частини А4239.

Своїми спогадами про участь у війні поділився Зельман Абрамович, розповідав, як пішов на війну, в яких оборонних боях та наступальних операціях брав участь, які отримав нагороди і відзнаки.

Про трагічні роки нацистської окупації на Хмельниччині, її героїв та втрати розповіла учасникам заходу Галина Іванівна.

Сьогодні Україна, як і у роки Другої світової війни є епіцентром протистояння агресору. З березня 2014 року наша країна знаходиться в стані неоголошеної війни. Сьогодні на сході країни вирішується доля і майбутнє України. Про важливість захищати свою рідну землю від ворога наголосили Олександр Катеренчук та Олексій Наконечний.

Під час заходу презентовано книжково-ілюстративну виставку «Пам’ятати заради майбутнього».

Захід проведено спільно з Хмельницькою обласною радою організації ветеранів України.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com