Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Професія «юрист»: плюси і мінуси


До Дня юриста проведено сторітелінг «Професія «юрист»: плюси і мінуси» зі студентською молоддю Хмельницького кооперативного фахового коледжу Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту.

Учасники заходу пригадали час і місце зародження юриспруденції, діяльність мислителів Стародавнього Риму та відомих діячів Стародавньої Греції.

Говорили про різноманіття юридичної сфери, яка охоплює діяльність суддів, нотаріусів, прокурорів, співробітників правоохоронних органів, викладачів-правознавців, експертів тощо. Дискутували про те, хто такий юрист. Звернули увагу на специфіку роботи у даній сфері, мотивацію щодо вибору професії, події, які привели до вибору спеціалізації правничої діяльності. Поділилися інформацією про повчальні випадки з варіантом вирішення проблеми, які засновані на особистому досвіді, згадували курйозні випадки зі своєї щоденної роботи та успіхи в професії, тріумфи і мрії.

Гарним завершенням заходу стали слова студентки Аліни Цигановської, яка сказала: «Сьогодні про професію я дізналася більше, аніж за всі роки навчання».

У заході взяли участь: Ольга Чорна та Руслана Матущак – фахівчині Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; Орися Підвальна – заступник начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; Алла Авсієвич – доктор філософії в галузі права, доцент кафедри права та правоохоронної діяльності Хмельницького інституту Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України ПрАТ «ВНЗ «Міжрегіональна Академія управління персоналом»; Оксана Кізаєва та Оксана Шейгец – фахівчині Регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Хмельницькій області; Галина Хруленко – вчитель історії та правознавства НВК № 10; Ольга Яневич-Федишина – голова ГО «Батьківська ініціатива м. Хмельницького».

Під час заходу Олександра Кот – провідний бібліотекар сектору періодичних видань та просвітницької роботи презентувала присутнім книжкову виставку «Закон. Право. Обов’язки».






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com