Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Діти та їх таємниці


«Діти та їх таємниці» - тема дискусії, яка присвячена Всесвітньому дню дитини в рамках засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві» з учнівською молоддю Хмельницького навчально-виховного комплексу №10.

Учасники переглянули та обговорили документальний фільм «Рахую дні, рахую роки» Рахую дні, рахую роки (режисер: Монне Ліндстрьом) з колекції DOCU/КЛУБ – Docudays UA.

Перед переглядом фільму експерт заходу Галина Володимирівна Хруленко – вчитель історії та правознавства НВК №10 розповіла присутнім про Всесвітній день дитини, який відзначається 20 листопада. Керівник кіноклубу повідомила мету та специфіку роботи кіноклубу. Звернула увагу на смислове значення понять: «Документальний фільм», «Що таке таємниця», «Види професійних таємниць» та запропонувала учасникам гру «Історія про права дитини», під час якої учасники визначили, які умови необхідні кожній дитині для повноцінного життя та розвитку.

Учнівська молодь обговорила питання: порушення прав дитини та їх обмежень; основного завдання сім’ї щодо виховання дітей. Оьговорили сюжет фільму відповідаючи на питання: «Чому герої фільму соромляться сказати в школі, що трапилося у них в родині», «Про що мріють діти», «Чому батьки не говорять дітям правду». Учасники говорили про дітей, які опинилися в важкій життєвій ситуації; любов до батьків, їх віру та не розуміння вчинків самих близьких. Акцентували увагу на переживаннях дітей щодо скрутної ситуації та їх подальший вибір життєвого шляху. Дискутували про проблему «батьків і дітей» та про дітей, які залишилися без батьківської опіки.

А також прогнозували подальшу долю головних героїв фільму.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com