Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Моє життя – мій вибір?...


Учасники переглянули та обговорили документальний фільм «Раби» (режисери: Давід Ароновіч, Ханна Хейльборн) з колекції DOCU/КЛУБ – Docudays UA.

Перед переглядом фільму керівниця кіноклубу розповіла присутнім про Міжнародний день боротьби за скасування рабства, який відзначається 2 грудня та запропонувала учасникам заходу відповісти на запитання: «Що вам відомо про рабство?» та «Чи існує рабство у сучасному світі?» та звернула увагу на смислове значення слова «Рабство».

Оксана Банкова, експерт заходу, начальниця відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області наголосила, що у сучасному цивілізованому світі також існує рабство, хоча й не в тому вигляді, як колись. Наприклад, видами рабства українське законодавство визначає трудову й сексуальну експлуатацію, примусове жебрацтво. Українці стають жертвами переважно трудової експлуатації.

«Відповідно до міжнародного законодавства рабством вважається стан повної залежності однієї людини від іншої, за якого ця людина (раб) є власністю свого господаря – рабовласника», – зазначила Анна Бенькалович, експерт, головна фахівчиня із зв’язків з громадськістю та пресою відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області

Учасники заходу обговорили сюжет фільму та відповідали на питання: «Чому автори фільму показали історію дітей у вигляді документальної анімації?», «Який епізод вразив у фільмі найбільше?», «Про що мріють діти?». Зокрема, акцентували увагу щодо порушення прав дітей та психологічний стан жертв торгівлі людьми. Говорили про види рабства та як не потрапити в ситуацію торгівлі людьми.

Оксана Устинова, експерт, голова Благодійного фонду «Ксена» у м. Хмельницький, Виконавчий партнер МОМ (Міжнародна організація з міграції Представництва в Україні) програм протидії торгівлі людьми у Хмельницькій області виступила з презентацією «Працюй і подорожуй безпечно» та провела онлайн- квест «Шукаєш роботу? Подбай про власну безпеку!». Учасники, які пройшли онлайн-квест отримали сертифікати

Когунь Андрій Миколайович, експерт, старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених за наглядом законності в поліцейській діяльності УДПЛ НПУ презентував інформаційну кампанію «Річ у тім 2.0», яка проводиться за ініціативи МВС України в межах щорічної Всесвітньої акції «16 днів проти насильства», у партнерстві з Представництвом Організації Об’єднаних Націй в Україні. Метою даної кампанії є актуалізація питань формування нульової толерантності до насильства за ознаками статі, підвищення рівня обізнаності щодо ідентифікації та боротьби із цим явищем. Привернення уваги населення до такого явища як насильство.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com