Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Голос душі великого народу


Відбулася літературна година «Голос душі великого народу», до 161-х роковин перепоховання Тараса Шевченка в Україні на Чернечій горі, на платформі Zoom.

У заході взяли участь: Віталій Міхалевський – поет, голова Хмельницького обласного об’єднання товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка; Василь Горбатюк – письменник, директор Хмельницького обласного літературного музею; Фатіма Чергіндзія – заслужена артистка України, солістка Хмельницької обласної філармонії; Таїсія Коваль – старший викладач кафедри української філології Хмельницького національного університету, керівник студентського літературного театру «Глорія»; Лідія Ярохно – голова Старокостянтинівського міськрайонного осередку товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка; викладачі та студенти ВНЗ міста; бібліотечні фахівці області.

Шанувальники творчості великого Кобзаря доторкнулись душею до палкого й нескореного серця поета. Поетичні номери подарували учасники студентського літературного театру «Глорія» Хмельницького національного університету та студентка І курсу Хмельницького фахового музичного коледжу ім. В. Заремби Анастасія Коптєва.

Саме сьогодні, як ніколи, є актуальними слова Шевченка, коли наш народ самовіддано та героїчно відстоює власну свободу та волю. Слова Кобзаря завжди надихають боротись з ворогами, мріяти про велике та не забувати, звідки ми і яке значення має для нас рідний край!

Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, За Вас слава, І воля святая!



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com