Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Краєзнавець Хмельниччини


Відбулася презентація 14 випуску науково-краєзнавчого збірника «Краєзнавець Хмельниччини» Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України.

У заході взяли участь члени редакційної колегії: Юрій Телячий, Віктор Прокопчук, Олександр Комарніцький, Катерина Чабан, Віктор Адамський, Віктор Байдич; Юрій Блажевич, Сергій Єсюнін, Микола Панасюк, Олег Погорілець, а також представники територіальних краєзнавчих осередків області, краєзнавці краю, фахівці та користувачі публічних бібліотек області.

Учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Голова оновленого складу редакційної колегії Юрій Телячий охарактеризував структуру видання, змістове наповнення та зазначив, що ця збірка містить постійні рубрики, які будуть продовжуватись надалі та узагальнила роботу спілки за 2021 – 2022 роки.

Присутні говорили про вагомість видання, змінні та нові рубрики, які будуть впроваджені з урахуванням пропозицій та в залежності від їх наповнення. В обговоренні висловлено чимало слушних рекомендацій та побажань.

Вручено відзнаки і подарунки з нагоди ювілею члену Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України Миколі Панасюку.

Директорка бібліотеки Катерина Чабан повідомила про те, що до збірника увійшли матеріали, підготовлені працівниками відділу краєзнавства: «Хроніка подій краєзнавчого руху» та «Наукові історико-краєзнавчі видання, що надійшли у фонди Хмельницької ОУНБ за 2021 – 2022 роки»; акцентувала увагу бібліотечних працівників на дослідженні та висвітленні краєзнавчих подій, які відбуваються у територіальних громадах та інформуванні про них для подальшого висвітлення у збірнику; наголосила на тому, щоб надсилати в обласну універсальну наукову бібліотеку обов’язковий примірник книг, які вийшли в громаді.

Друковані примірники науково-краєзнавчого збірника «Краєзнавець Хмельниччини» подаровано книгозбірні. Повнотекстовий електронний варіант видання згодом буде доступний широкому загалу користувачів в електронній бібліотеці Хмельницької ОУНБ.

Захід проходив офлайн та онлайн на платформі Zoom, до якого долучилися понад 50 користувачів.







 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com