Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Пам’ять про Голокост


У Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту учасники сімейного клубу толерантності «Разом» переглянули фільм режисера Роберто Беніньї «Життя прекрасне».

Події фільму відбуваються в Італії, у 1939 році. З села в місто приїжджає веселий Гвідо. Випадково зустрівши шкільну вчительку Дору, він відразу ж закохується в неї. Герой підкорює своєю щирістю і незвичайним почуттям гумору. Дора та Гвідо незабаром одружуються, відкривають книжковий магазин і у них народжується син Джозуе.

У період Другої cвітової війни в концтабір в Італії були відправлені багато євреїв. Потрапив туди і Гвідо з маленьким сином. Його дружина, за національністю італійка, поїхала добровільно слідом за чоловіком і сином. У таборі батько, бажаючи врятувати життя хлопчика, сказав йому, що всі ці події є великою грою. А в якості призу переможець отримає справжній танк. Щоб виграти і забрати приз, потрібно не попадатися наглядачам на очі. Чоловік доклав усіх зусиль, щоб син повністю повірив у цю незвичайну гру і залишився живим.

Це неймовірно цікавий, яскравий, світлий фільм про доброту та батьківську любов, що дозволяє пройти крізь найстрашніші, найтемніші часи.

Для учасників клубу була презентована книжкова виставка «Пам’ять про Голокост».


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com