Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Я дав обітницю небу – здобути Україні волю


З нагоди увічнення пам’яті борця за незалежність України, Героя України Левка Лук’яненка в бібліотеці відбулася презентація книжкової виставки «Народжений бути символом».

Левко Лук’яненко – видатний діяч українського національного руху, засновник Української Гельсінської Групи, Герой України, депутат Верховної Ради України чотирьох скликань, автор Акту проголошення незалежності України. Він боровся за незалежність, і за це його засудили до розстрілу. 72 дні провів в очікуванні страти, 25 років у таборах. У вільній Україні, за яку боровся Лук'яненко, він став політиком і навіть балотувався в президенти.

Сьогодні для користувачів бібліотеки доступні майже всі книги Левка Григоровича, зокрема: тринадцятитомне зібрання творів «Шлях до відродження», «Вірую в Бога і в Україну», «Національна ідея і національна воля», «Народження нової ери», «З часів неволі», «До історії Української Гельсінської Групи», «За українську Україну!» тощо. В цих виданнях багато спогадів про славних синів української нації. Деякі розповіді варті кінофільму. Окремі твори присвячені історико-філософському осмисленню дійсності, діяльності Української Гельсінської Групи. Український дисидент говорив і про власне бачення щодо формування національної свідомості українців, про різницю між слов’янськими цінностями українців і азіатською моделлю російського суспільства, про передбачуваність Революції гідності й збройного нападу Росії на Україну.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com