Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Українська мова і нація: перспективи розвитку в період глобалізаційних процесів»


Бібліотека здійснила інформаційний супровід Всеукраїнської науково-практичної конференції «Українська мова і нація: перспективи розвитку в період глобалізаційних процесів», приуроченої до Дня української писемності та мови та 130-річчя від дня народження українського письменника, сатирика і гумориста Остапа Вишні, з презентацією книжково-ілюстративних виставок «Там де живе рідна мова, там живе український народ» та «Веселий пересмішник - щира душа України», яка відбулась на базі Хмельницького інституту Міжрегіональної Академії управління персоналом.

До уваги учасників конференції була представлена література з історії виникнення та зародження української мови, так і мова на сучасному етапі. Велику увагу привернув розділ який стосується життя і творчості незабутнього пересмішника Остапа Вишні.

9 листопада, щороку поспіль, в Україні відзначається День української писемності та мови, який було встановлено Указом Президента України 6 листопада 1997 року» на підтримку ініціативи громадських організацій в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця»


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com