Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Надано доступ до міжнародних наукометричних баз даних


Бібліотека отримала право доступу до платформи Web of Science та до найбільшої бази рецензованої літератури Scopus згідно з Договором із Державною науково-технічною бібліотекою України.

У бібліотеці Ви можете отримати консультацію з роботи із базами даних Web of Science та Scopus у відділі наукової інформації та бібліографії.

Доступ до баз даних користувачі наукової бібліотеки мають через стаціонарні комп’ютери бібліотеки та власні ноутбуки (мобільні пристрої) через Wi-Fi мережі бібліотеки.

Бази даних є одними з найбільших баз анотацій та цитувань рецензованої літератури в світі, для пошуку інформації про наукові дослідження. Також ці бази даних пропонують набір інтелектуальних інструментів, який дозволяє відстежувати, аналізувати та візуалізувати науково-дослідну інформацію. Бази даних забезпечують широкий огляд світової науково-дослідної інформації в галузі природничих наук, техніки і медицини, а також соціальних і гуманітарних наук.

Scopus — реферативна база даних та інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих у наукових виданнях: журналах, матеріалах конференцій та серіальних книжкових виданнях. Містить 22 800 рецензованих журналів (включно з близько 3 800 журналів відкритого доступу (Open Access) та 65 журналів з України); близько 150 000 книг; 6,8 млн. доповідей конференцій; 12 млн. авторських профілів з докладною інформацією про автора і оцінкою його наукової діяльності; близько 70 000 профілів організацій з детальною інформацією та оцінкою їх наукової діяльності.

Вміст Scopus оновлюється щодня та містить всі метадані документів, що полегшують пошук наукової інформації: автор(и), афіліація(ї), назва, рік видання, назва джерела, кількість цитат, ідентифікатор цифрового об'єкта (DOI), анотація та багато іншого. За посиланням «Переглянути у видавця» (View at Publisher) Ви маєте можливість переглянути текст документа, якщо до нього є доступ. Вміст ретельно відбирається незалежною міжнародною групою бібліотекарів та вчених, які представляють основні наукові дисципліни, Scopus Content Selection and Advisory Board (CSAB), щоб гарантувати відображення у базі наукової літератури найвищої якості.

Web of Science — платформа, яка надає доступ до баз даних наукової літератури і патентів. Платформа надає такі можливості: пошук, аналіз, управління бібліографічною інформацією.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com