Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Гармонія фруктово – овочевої краси та користі


2021 рік проголошений Міжнародним роком овочів і фруктів. ООН прийняла рішення присвятити цей рік підвищенню обізнаності про поживну цінність овочів і фруктів та їх користь для здоров’я, пропагування різноманітного, збалансованого і здорового харчування, здорового способу життя, скорочення втрат і псування продовольства.

Овочі і фрукти – цінні джерела клітковини, вітамінів і мінералів, а також корисних фітохімічних сполук. Сучасній людині необхідно мати уявлення про здорове харчування, вміти здійснювати свідомий вибір продуктів харчування, бути обізнаною в питаннях здорового способу життя.

В рамках заходу презентовано книжково – ілюстративну виставку «Гармонія фруктово – овочевої краси та користі» на якій представлена література висвітлює користь овочів та фруктів, використання їх у кухнях різних народів світу.

При обговоренні питання здорового харчування особлива увага була приділена «Піраміді здорового харчування», яка по суті є зведеним списком продуктів, що мають складати здоровий раціон. При їхньому споживанні в рамках здорового раціону знижується ризик розвитку неінфекційних захворювань, таких як надмірна вага, хронічні запалення, високий кров’яний тиск і високий рівень холестерину.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com