Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Нездоланні Герої – «Кіборги» Хмельниччини


Вони постали каменем, мов неприступна скеля,
На них залізом плавленим валились сотні тонн,
Та їх кістки не тріснули – не витримала стеля,
Та дух їх не зламався – не витримав бетон!

Відбулась презентація літературно-публіцистичного видання «Нездоланні Герої – «Кіборги» Хмельниччини. Книга мужності та відваги – 242 дні героїзму», авторкою якого є заслужена журналістка України Станіслава Старостіна.

Презентація пройшла в рамках проєкту «Книжковий Арсенал у твоїй бібліотеці», який ініційований Міжнародним фестивалем «Книжковий Арсенал» і ВГО «Українська бібліотечна асоціація».

У книзі йдеться про наших земляків – захисників Донецького аеропорту. Через розповіді кіборгів та побратимів загиблих відображаються події 242-денного захисту Донецького летовища. Частина книги передає розповіді та долі захисників Донецького аеропорту в останні дні його захисту.

У заході взяли участь: офіцер, учасник антитерористичної операції на сході України, «кіборг» Владислав Ящишин; батьки знаних «кіборгів» з Хмельниччини – Антоніна Петрівна та Іван Іванович Зубкові, Поліна Степанівна і Віктор Єфремович Присяжнюки, Галина Андріївна Білик; голова організації «Хмельницький обласний Майдан» Володимир Федорович Лукіянчук; викладачі та студенти Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту.

Під час заходу йшлося про оборону Донецького аеропорту. Звучали спогади учасників, свідків тих подій, батьки розповідали про своїх синів-патріотів, Героїв України. Була презентована книжкова виставка «Герої Донецького летовища».

Видання Станіслави Старостіної «Нездоланні Герої – «Кіборги» Хмельниччини. Книга мужності та відваги – 242 дні героїзму» розійдеться по всіх бібліотеках Хмельниччини.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com