Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Вчора. Сьогодні. Завтра


«Вчора. Сьогодні. Завтра» – тема зустрічі з психологом для користувачів публічних бібліотек та внутрішньо переміщених осіб в рамках психологічного полілогу «Слухай. Говори. Дій», на платформі ZOOM.

Тетяна Матвійчук – практикуюча психологиня, психотерапевтка, кандидатка психологічних наук, доцентка Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту онлайн-зустріч розпочала словами Далай-лами: «Є лише два дні в році, коли ми нічого не можемо зробити. Один називається ВЧОРА, а другий – ЗАВТРА. Сьогодні день правильний, щоб любити, вірити, діяти і жити». Повідомила, що продовжуючи перебувати в стані стресу, у нас з’являються певні бажання та надії на перемогу, ми відчуваємо себе тут та те, що відбувається з нами зараз.

Розповіла про відчуття, емоції, зміни настрою під час воєнного стану, принципи психологічного самоіснування.

Говорила про особистісні і психологічні ресурси, психологічне виснаження, відчуття безпорадності; оптимізм; про віру та надію на перемогу, а також про міні-плани на сьогодні.

Надала поради як подолати безпорадність, позбутися агресії, злості та як підтримати близьких людей, які мають рідних на передовій.

«Ми особисто не можемо змінити хід подій на Сході України, ми не можемо сісти в потяг і поїхати туди зі зброєю в руках захищати. Але ми є тут, ми є в тому місці, на якому є, і ми повинні робити те, що ми вміємо …», - сказала пані Тетяна.

Участь в онлайн-зустрічі взяли понад 50 учасників із 38 територіальних громад області.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com