Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Меджибізька фортеця: археологічні, історико-архітектурні дослідження та реставрація. 2018 – 2020 роки


Відбулася презентація наукового видання «Меджибізька фортеця: археологічні, історико-архітектурні дослідження та реставрація. 2018 – 2020 роки» Державного історико-культурного заповідника «Межибіж».

Книга видана відповідно до Обласної програми розвитку культури і духовності за рахунок коштів Хмельницької обласної державної адміністрації.

Презентував наукове видання Ігор Валентинович Западенко, заступник директора з наукової роботи Державного історико-культурного заповідника «Межибіж», член Національної спілки краєзнавців України, дослідник історії міст Хмельницького та Меджибожа, упорядник цього видання.

На захід завітали науковці, бібліотекарі обласних бібліотек, наукові співробітники Хмельницького обласного літературного музею та студентська молодь Хмельницького інституту імені Блаженнішого Володимира Митрополита Київського і всієї України ПрАТ «ВНЗ «Міжнародна Академія управління персоналом». Сигнал «Повітряна тривога» змусив перемістити локацію проведення презентації з книгозбірні до укриття.

Відкрила захід директорка Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки, заступниця голови обласної організації Національної спілки краєзнавців України Катерина Чабан, яка розповіла про багаторічну співпрацю з ДІКЗ «Межибіж» та запропонувала присутнім вшанувати хвилиною мовчання всіх воїнів, які загинули за незалежність України.

Ігор Валентинович розповів про те, що збірник продовжує серію, яку було започатковано виданням «Палац Сенявських – Чарторийських в Меджибожі. Історико-архітектурні дослідження та реставрація. 2018 рік». Повідомив, що у новому збірнику розширено тематичну спрямованість та обсяг; реставрація Меджибізької фортеці триває і продовжуватиметься надалі; проводитимуться традиційні щорічні польові семінари з дослідження і виходитимуть видання з цієї серії книжок. Говорив про волонтерські команди та міжнародні табори, які допомагають у дослідженні фортеці, а також про організовані фестивалі та лицарські бої. Запропонував студентській молоді відвідати ДІКЗ «Межибіж» та долучитися до проведення археологічних розкопок та досліджень заповідника.

«Наша робота полягає не в тому, щоб проводити екскурсії, а в тому, щоб досліджувати і розв’язувати загадки як люди жили і оборонялися в минулому…», – сказав пан Ігор та повідав плани на майбутнє.

Учасники переглянули книжково-ілюстративну виставку «Наукова діяльність Державного історико-культурного заповідника «Межибіж» з фондів бібліотеки.







 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com