Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Довідник безбар’єрності»


Відбулася презентація друкованого видання «Довідник безбар’єрності», підтриманого Першою леді держави Оленою Зеленською та громадською організацією «Безбар’єрність».

Захід пройшов у змішаному форматі за участю представників Хмельницької обласної військової адміністрації, громадських організацій, навчальних закладів, установ соціальної сфери, правничих організацій, бібліотек, громадськості та засобів масової інформації.

З вітальним словом до присутніх звернулася начальник управління інформаційної діяльності та аналітики Хмельницької обласної військової адміністрації Людмила Черевченко, яка зазначила на важливості врахування питань толерантного етичного ставлення до людей іншої статі, віку, розвитку тощо.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять військових та мирних жителів, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Саме під час війни в Україні з’явились люди, позбавлені житла, матеріальних благ, травмовані та психологічно вразливі, наслідки цих діянь будуть відчутні впродовж десятків років.

Детально про ідею виникнення, структуру довідника, склад залучених експертів, друковану та електронні версії, змістові, поліграфічні і технологічні особливості розповіли Ніна Мацюк – експертка з питань інклюзивності та безбар’єрності громадської організації «Безбар’єрність» та Тетяна Касьян – упорядниця довідника, журналістка, авторка книги «Про що мовчать», консультантка з питань різноманіття та гендерної рівності.

В обговоренні питань подолання стереотипів, міфів у спілкуванні із людьми із певними віковими, гендерними, освітніми та іншими потребами взяли участь: Тетяна Баєва – громадська активістка, голова правління громадської організації «Подільський центр «Гендерна рада»»; Ольга Рибак – директорка Хмельницького інклюзивно-ресурсного центру № 1; Тетяна Гуранська – в. о. директора Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді; Катерина Чабан – директорка Хмельницької ОУНБ; Анастасія Площинська – виконавча директорка Хмельницької обласної ГО «Подільська правова ліга».

Під час заходу презентовано книжково-ілюстративну виставку видань з фондів бібліотеки «Ми є. Ми рівні»; демонструвалося відео, присвячене процесу роботи над друкованим виданням «Довідник безбар’єрності» та відеоінструкція з питань використання QR-кодів книги.

Усі охочі могли взяти з собою роздаткові матеріали від ГО «Безбар’єрність» та зробити фото на згадку. Відтепер бажаючі можуть взяти книгу у бібліотеці, електронна версія довідника представлена у вільному Інтернет-доступі за посиланням – https://bf.in.ua/.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com