Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Голокост. Ксенофобія. Права та обов’язки людини»


І нехай зламані гілки ніколи не будуть зламаними долями! До Міжнародного дня вшанування пам’яті жертв Голокосту відбулося засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві» на тему «Голокост. Ксенофобія. Права та обов’язки людини».

Учасниками засідання була учнівська молодь Хмельницького ліцею № 17 та студенти Відокремленого структурного підрозділу «Хмельницький торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету».

Присутні переглянули та обговорили документальний фільм «Зламані гілки»(режисерка Аяла Шарот) з колекції DOCU/КЛУБ – Docudays UA.

У фільмі з елементами анімації розповідається історія 14-річної дівчинки Міхаль, яка напередодні Другої світової війни покинула свою домівку в Польщі і сама поїхала до Ізраїлю. Родина мала приєднатися до неї наступного року, але з початком війни усе змінилося…

Молодь поділилася думками щодо понять «зламані гілки» та «ксенофобія», а також дискутувала про причини вимушеної міграції головної героїні до Ізраїлю та вбивства її родини.

Присутні звернули увагу на права людини, які порушено у фільмі про Голокост.

Оксана Шейгец, експертка заходу, фахівець Регіонального представництва Верховної Ради України з прав людини у Хмельницькій області розповіла про Конвенцію про права людини, яка була прийнята у 1947 році. «Цей фільм є актуальним і для нас, українців, особливо сьогодні, коли йде війна і багато людей змушені покидати свої домівки і їхати за кордон. До всього нового потрібно пристосовуватися. Але в людини, яка йде на цей крок, немає іншого виходу», – наголосила пані Оксана.

Микола Дзізінський, експерт, вчитель історії Відокремленого структурного підрозділу «Хмельницький торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету» зосередив увагу на історичних фактах, які розповідають про Голокост в Україні і за її межами. На прикладі дівчинки Міхаль можна прослідкувати долю інших дітей, які були змушені, як і сьогодні, виїжджати, щоб зберегти життя.

Під час заходу презентовано книжково-ілюстративну виставку «Голокост: історична правда» із фондів бібліотеки.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com