Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту


Відбулася зустріч з українським вченим, журналістом, публіцистом, літературним критиком, видавцем Миколою Степановичем Тимошиком. Микола Степанович – доктор філологічних наук, професор, академік Академії наук вищої школи України, член Національної спілки журналістів України, член Національної спілки письменників України, Голова Фундації імені митрополита Іларіона (Огієнка), засновник і директор науково-видавничого центру “Наша культура і наука”.

Учасникам заходу Микола Степанович презентував власний літературний доробок, серед якого підручники, посібники, монографії, історичні дослідження та передав у фонд бібліотеки 20 власних книг.

Більш детально автор розповів про двотомник «Село», за основу якого взято історію його рідного села Данина, що на Чернігівщині. За твердженням Миколи Степановиче ми маємо пізнати самі себе, написати історію кожного села, і змінити ситуацію, бо не буде українського села, не буде вільної держави України.

Також було представлено серію книг із проєкту «Запізніле вороття», професор зазначив, що, згідно з останнім заповітом Івана Огієнка (митрополит Іларіон), його життєве надбання має бути передане на Батьківщину за двох умов: коли Україна стане вільною та коли вільною буде її Церква.

На завершення зустрічі учасники побажали Миколі Степановичу творчої наснаги.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com