Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Українська Вікіпедія: наповнення та редагування»


Відбувся тренінг для бібліотекарів загальноосвітніх шкіл та професійно-технічних училищ міста за темою «Українська Вікіпедія: наповнення та редагування» в рамках Вікімарафону 2023 та з нагоди 19-річчя української Вікіпедії.

Відкрила тренінг директор Хмельницької ОУНБ, голова Хмельницького обласного відділення Всеукраїнської громадської організації «Українська бібліотечна асоціація» Катерина Чабан, про історію створення вільної енциклопедії Вікіпедії та сучасний стан повідомив координатор програм ГО «Вікімедіа Україна» Антон Процюк та побажав учасникам плідної праці. Про досвід Хмельницької ОУНБ говорила Олена Баворовська, заступник директора з внутрішньо бібліотечної роботи, основні ази роботи з Вікіпедією представила Олена Грицишина, завідуюча відділом абонемента.

Команда досвідчених тренерів бібліотеки допомагала учасникам опановувати вікірозмітки, використовувати панелі редагування, розкрили секрети вікі-технологій для створення нових та редагування вже наявних статей чи їх розділів, а також обґрунтували критерії значимості, за якими слід створювати інформаційний контент для Вікіпедії.

Під час тренінгу учасники дізналися, для чого люди пишуть Вікіпедію, як самостійно створювати статті до неї, ознайомилися з успіхами вікіпедистів Хмельницької ОУНБ та акціями, які проходять наразі. Самостійно спробували зареєструватись у онлайн-енциклопедії «Вікіпедія» та практикували навички редагування текстів.

По завершенню усі учасники отримали сувенірну продукцію від громадської організації «Вікімедіа Україна».



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com