Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Письменники-подоляни «Короновані Словом


«Письменники-подоляни «Короновані Словом» – тема літературного рандеву, яке відбулося в рамках XVII Обласного форуму «Книжкова весна на Хмельниччині», присвяченого Всесвітньому дню книги та авторського права.

На літературне побачення завітали: члени Національної спілки письменників України та переможці Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» Олена Іськова-Миклащук та Ольга Саліпа; переможниця у конкурсі «Молода коронація 2021 року» у номінації «Дорослі для молоді» Віоліна Ситнік та переможець у номінації «Молодь для молоді» Ігор Саліпа – учень 9 класу Хмельницького багатопрофільного ліцею імені Артема Мазура; студенти Відокремленого структурного підрозділу «Хмельницький торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету».

На платформі ZOOM долучився Сергій Пантюк, переможець Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова», член Національної спілки письменників України, журналіст, громадський діяч, військовослужбовець Збройних сил України.

Захід відкрила заступник директора з внутрішньобібліотечної роботи Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки Олена Баворовська, яка привітала учасників та розповіла історію щорічного Обласного форуму «Книжкова весна на Хмельниччині», ознайомила з програмою заходів, які будуть проходити протягом 19-20 квітня, назвала локації, де будуть відбуватися заходи.

Про Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова», ідею його виникнення, мету та задачі повідомила Оксамитка Блажевська, письменниця, книжкова блогерка, медіакоординаторка конкурсу. «Цей конкурс ще називають літературним Оскаром, який у царині романів, кіносценаріїв, п’єс, пісенної лірики та творів для дітей відкрив понад 1000 нових імен. Це найвідоміший бренд у сфері розвитку нової хвилі сучасної літератури…», – сказала пані Оксамитка. Вона також передала вітання від засновників Міжнародного конкурсу «Коронація слова» Тетяни та Юрія Логуші.

Запрошені переможці літературного Оскара розповіли про свій шлях у цей конкурс, твори-переможці та зміни у їх житті після отримання перемоги.

Присутнім презентовано виставку-інсталяцію «Тріумф подільських письменників», на якій представлена література із фонду Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки та відзнаки Олени Іськової-Миклащук.

На завершення заходу відбулася автограф-сесія з подільськими письменниками, які подарували свої книги у фонд бібліотеки.

Захід відбувся офлайн та онлайн на платформі ZOOM, до якого доєдналися понад 60 учасників – мешканці територіальних громад області, користувачі публічних бібліотек та поціновувачі українського слова.







 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com