Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Костянтинівська кормча»


Бібліотека отримала від представників громади, керуючої справами виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради Наталії Шабельник, начальника управління культури і ресурсів виконкому Олександра Афанасьєва та першого заступника начальника управління культури і ресурсів Василя Муляра міста Старокостянтинів, факсимільне видання «Костянтинівська кормча». Його рукописний варіант побачив світ ще наприкінці XVI століття в Костянтинові, коли це місто було в складі Речі Посполитої.

Наталія Шабельник розповіла присутнім, що упродовж довгого періоду ця книга вважалася втраченою. Однак після довгих пошуків історики віднайшли її в Національній бібліотеці у Варшаві. За сприяння уряду Польщі було отримано дозвіл на його перевидання у сучасному форматі. Міська рада профінансувала друк невеликої кількості екземплярів книги і передають у різні бібліотеки, щоб більше людей мали змогу ознайомитися з рукописом. Кормча – це зведення церковних законів, який регулював відносини між духовенством, ченцями й мирянами.

Начальник управління інформаційної діяльності Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької обласної державної адміністрації Людмила Черевченко подякувала гостям зі Старокостянтинова за такий подарунок бібліотеці. Та відмітила, що це неоціненний скарб, до якого тепер мають можливість бути дотичними наші історики, релігієзнавці, просвітяни та всі користувачі бібліотеки.

Директор бібліотеки Катерина Чабан провела екскурсію та познайомила гостей із діяльністю бібліотеки.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com