Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Вітчизна 1958-1959: Літературний розквіт


Працівники відділу наукової інформації та бібліографії продовжують знайомити читачів з літературно-художнім та громадсько-політичним журналом Спілки письменників України «Вітчизна», презентація якого відбулася в літньому читальному залі бібліотеки.

Глядачі виставки "Вітчизна 1958-1959: Літературний розквіт" ознайомилися з оригінальними примірниками журналу, що складаються з найвидатніших творів письменників, віршів відомих поетів та оновлення талановитих художників того часу; занурилися в захоплюючий період української літератури та мистецтва.

Під час перегляду виставки відвідувачі отримали більше інформації про відомих авторів того періоду (В. Симоненко, П. Тичина, П. Загребельний, А. Хижняк, М. Годованець, М. Гірник, Н. Забіла та ін.), які своїми творами змінювали літературний ландшафт; насолодилися поетичними шедеврами (М. Рильський «Зграя веселиків», Є. Гуцало «Убивці» та ін.), провідними прозовими творами ( М. Шеремет, Ю. Сагайдак «Нова Каховка», Ю. Збанацький «Крізь хуртовину», М. Руденко «Остання шабля» та ін.) та літературними статтями (Є. Кирилюк «Шевченко та болгарська література», Т. Мигаль «Хліб» та ін.), що стали каменем відлуння літературного життя 1958-1959 років.

Виставка дозволила читачам відчути енергію того часу. Разом з фахівцями бібліотеки відвідувачі розмірковували над глибоким змістом творів, захоплювалися вмінням авторів торкнутися струн людської душі. Експозиція "Вітчизна 1958-1959: Літературна розквіт" подарувала всім охочим можливість завантажитись у витончений світ слова та мистецтва, відчути його вплив на розвиток культури та спонукати до нових роздумів та інсайтів.

Запрошуємо вас відвідувати наші виставки, де ви зможете відчути дух літератури і мистецтва минулого та знайти натхнення для власного творчого розвитку.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com