Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Пленум Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України


Відбувся пленум Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України.

Голова обласної організації НСК України Юрій Телячий прозвітував про проведену роботу Хмельницької обласної організації НСК України за I півріччя 2023 року. Висвітлив інформацію про проведення науково-краєзнавчих конференцій, акцій на теренах області; творчих виставок, волонтерську роботу, заходи, що проходили в закладах тощо. Зупинився на проблемах комунікації з осередками територіальних громад області, подякував за плідну роботу спілчанам та окреслив завдання на ІІ півріччя 2023 року.

Під час пленуму було внесено зміни до складу Президії обласної організації НСК України, прийнято до лав краєзнавців нових членів та обговорено різні питання.

В ході проведення пленуму учасникам було презентовано ряд науково-краєзнавчих видань. Матеріали всеукраїнської міждисциплінарної науково – практичної конференції «Хмельниччина в контексті модернізаційних та трансформаційних процесів XX – XXI століття» представила Інна Шоробура, ректор Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.

Про науково-краєзнавчий збірник «Хмельницькі краєзнавчі студії» Випуск 39 розповів Сергій Єсюнін, кандидат історичних наук, учений секретар Хмельницького обласного краєзнавчого музею, член НСКУ, який наголосив, що видання присвячене ювілярам Олександру Дацюку, Володимиру Островому, Петру Слободянюку та Галині Лях. Збірник містить у собі дослідження краєзнавців Хмельниччини, Вінниччини, Рівненщини та Кіровоградщини.

Наукове видання Олександра Завальнюка та Діани Яблонської «Українські вчені та політкомісари в історії Кам’янець – Подільського інституту народної освіти (1921 – 1930 рр.) : персональний вимір» презентував Юрій Хоптяр, голова Кам’янець-Подільської міської організації НСК України. У виданні наведено біографічні дані, що стосуються й інших періодів життя та діяльності педагогічних кадрів, зокрема трагічної долі під час сталінських репресій.

Краєзнавець з Теофіполя Вадим Яблонський представив низку власних науково-популярний та історико-краєзнавчий видань.

З презентацією щорічного дослідницького звіту «Вісник Клубу ім. Сергія Виноградського» виступили голова клубу Петро Кривий та професор Хмельницького національного університету, доктор технічних наук Ольга Параска.

Усі презентовані видання подаровані авторами у фонд обласної наукової бібліотеки.

Під час пленуму інформаційні потреби забезпечувала книжкова виставка «На службі національної культури та історичної пам’яті» з фондів Хмельницької ОУНБ.

Захід відбувся в змішаному форматі, дистанційно до заходу доєдналися спілчани та користувачі публічних бібліотек області.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com