Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Професійне свято етнографів


17 липня відзначають професійне свято етнографів – фахівців, які вивчають культуру, звичаї, побут, духовність, походження, територіальне розміщення та інші особливості народів.

Особливо важлива роль етнографії зараз, в умовах урбанізації та глобалізації. Бо нині ми спостерігаємо швидкоплинне зникнення унікальних прикладів суспільного устрою, звичаїв, традицій тощо.

Щоб привернути увагу суспільства до ролі цих спеціалістів, зберегти та поширити інформацію про історію, побут та культуру різних народностей та з метою популяризації народної творчості, звичаїв та обрядовості було про проведено низку заходів:

  • для користувачів бібліотеки проведено огляд літератури за темою. Представлено літературу, що розкриває таємниці народних традицій та обрядовості пов'язаних з різними віхами життя та напрямами діяльності;


  • спільно з відвідувачами створено ляльку-мотанку з відрізків тканини, ниток, стрічок та птаха з сіна в техніці сіноваляння/сіноплетіння;
  • для відвідувачів Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень "Родинний затишок" проведено майстерку по створенню птаха з сіна в техніці сіноваляння/сіноплетіння;


  • для користувачів Літнього читального залу під відкритим небом презентовано витвори народної творчості та декоративно-ужиткового мистецтва, що зберігаються у відділі.

Вітаємо зі святом істориків, краєзнавців, дослідників народної творчості та побуту і усіх, хто описує чи вивчає народи світу. Бажаємо цікавих етнографічних знахідок та успіхів у професійній діяльності.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com