Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Турбота про себе


Відбулася зустріч з психологом «Турбота про себе» в Літньому читальному залі під відкритим небом.

Під час заходу провідний психолог Хмельницького міського центру соціальних служб Олександра Коцюк розповіла присутнім про різні аспекти турботи про себе, такі як: фізична активність, правильне харчування, достатній сон, управління стресом, підтримка позитивних стосунків, розвиток особистості та зазначила, що турбота про себе – це важлива частина здорового способу життя. Це означає, що ми повинні піклуватися про своє фізичне, психічне та емоційне здоров’я. Піклування про ментальне здоров’я має бути на часі для кожного.

Учасники заходу спробували свої можливості під час практичного заняття з ізотерапії по малюванню візерунків в техніці дудлінг і зентангл.

Інформаційні потреби заходу забезпечила тематична книжкова виставка «Ментальне здоров’я: пізнай себе». Серед представленої літератури – чотири посібники з психологічної взаємодопомоги: «Як ти…» (як розмовляти з тими, хто втратив близьких), «Як ти, брате? Як ти, сестро?» (травматичний досвід та як про нього розмовляти), «Як ти, кохана (ий)? (як розмовляти, якщо ви на відстані), «Як ти, сонечко? (як розмовляти з дитиною під час війни). Посібники містять прості та дієві алгоритми взаємодії в різних ситуаціях та були безкоштовно надані у фонд бібліотеки від БО «Благодійний фонд «Добра розмова».

Захід відбувся в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».







 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com