Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Презентація книги Віталія Міхалевського «Украдений вересень»


Відбулася презентація книги Віталія Міхалевського «Украдений вересень» в рамках Національного тижня читання – 2023.

На захід завітали поети, прозаїки, члени Національної спілки письменників України, освітяни та здобувачі освіти Хмельницького ліцею № 17.

Завідуюча відділом краєзнавства Зоя Філіпенко привітала присутніх з Днем Збройних сил України та Святого Миколая і наголосила, що у ці грудневі дні також відзначається і 155-річний ювілей Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв, які віддали своє життя за свободу і незалежність України.

Про історію Товариства та його розвиток на Поділлі розповіли керівники: Василь Горбатюк – прозаїк, директор Хмельницького обласного літературного музею, який очолював «Просвіту» з 1992 до 1994 року; Віталій Мацько – поет, прозаїк, доктор філологічних наук, професор, який керував Товариством з 1994 до 2004 року. Згодом до 2013 року «Просвіту» очолювала Ніна Шмурікова-Гаврилюк, а сьогодні її головою є Віталій Міхалевський. Ось йому і було надане слово, яке поет розпочав віршем «Доброго вечора!».

Віталій Цезарійович розповів про просвітницький проєкт «Фортеця духу», котрий об’єднав багатьох літераторів з міст України, адже хмельницькі письменники вже побували у Хотині, Кам’янці-Подільському, Острозі, Чорному Острові, Зінькові, Збаражі, Меджибожі, Старокостянтинові, Ізяславі, зустрівшись із місцевими письменниками та провівши творчі зустрічі з молоддю.

Пан Віталій повідомив про те, що книга «Украдений вересень» видана відповідно до програми та мала вийти у світ ще у 2021 році до 60-річчя від дня його народження та з нагоди 20-річчя літературної творчості; говорив про її структуру та тематику віршів.

У патріотичному дусі прозвучало чимало поезій, виконувалися лінгвістичні завдання на основі математики та літературної творчості.

У виконанні хмельницького барда Леоніда Мазура пролунали пісні «Вишиванка» та «Я вкраду тебе у вересня» на слова Віталія Цезарійовича.

Під час презентації відбулося вручення квитка члена Національної спілки письменників України Альоні Радецькій, поетесі, журналістці, літературній критикині, секретарю Хмельницької обласної організації Національної спілки письменників України.

Експонувалася книжкова виставка «Творчий ужинок Віталія Міхалевського».

Автор подарував презентовану книгу з дарчим написом, яка невдовзі поповнить фонди бібліотеки.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com