Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Інклюзивні видання для педагогічного колективу Хмельницького інклюзивно-ресурсного центру № 1


В рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я та до Всесвітнього дня азбуки Брайля презентовано інклюзивні видання для педагогічного колективу Хмельницького інклюзивно-ресурсного центру № 1.

Бібліотекарка читального залу гуманітарного профілю Катерина Антонюк ознайомила учасників з виданням «Довідник безбар’єрності».

На зустрічі присутні обговорили питання подолання стереотипів, міфів у спілкуванні з людьми із певними віковими, гендерними, освітніми та іншими потребами, як говорити з повагою до людей, як писати та звертатися, щоб не створювати штучних бар’єрів і виключень у суспільстві.

Говорили про принципи безбар’єрної мови, головний з яких поважати гідність іншої людини, що це мова, яка не відчужує людей – навмисно або ненавмисно.

Представлені книги містять рельєфно-крапковий і плоский шрифт, кольорові рельєфні малюнки, озвучену версію в QR-коді, тверду палітурку з написом шрифтом Брайля. Завдяки такому поєднанню ці книги є доступними для цілком незрячих і слабозорих, людей з вадами слуху і опорно-рухового апарату, ментальними порушеннями, дислексією та ін.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com