Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Авторська презентація видання «Книга про війну»


Відбулася авторська презентація видання «Книга про війну» Віталія Олуйка, доктора наук з державного управління, професора, офіцера-психолога 86-го окремого батальйону Територіальної оборони Збройних сил України для курсантів Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Ця книга про 86-й окремий батальйон ТрО ЗСУ, запеклі бої в гарячих точках, історії полеглих захисників Хмельниччини. Вона складається з чотирьох розділів: про Україну до 24 лютого 2022 року; Україну 24 лютого 2022 року та Україну після 24 лютого 2022 року; про мужність наших земляків, про жінок на війні, про біль втрат, полонених. Просякнута досвідом та звитягою українських героїв.

Автор наголосив, що Україна переживає найбільше випробування в своїй новітній історії – збройну боротьбу за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність проти російського агресора. Війна спричинила багато руйнувань, найболючіше – тисячі поранених і загиблих захисників і захисниць України, мирного населення, дорослих і дітей. Початок повномасштабного вторгнення рашистів в Україну змусив подивитись на світ по-іншому: те, що було колись важливим, стало буденним, але одне залишилось незмінним – готовність української нації боротися за можливість жити вільно, за майбутнє неколонізованої росією країни.

Ця книга – роздуми про націю сильних, гідних, мужніх людей, що в окопах на передовій живуть під загрозою смерті, і кожна година їхнього життя може стати останньою. І сьогодні Україна жива завдяки тим, хто зараз на фронті, тим, хто тримає над нами небо.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com