Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Мистецький світ Івана Пустового


Відбулася творча зустріч «Мистецький світ Івана Пустового» – подільського композитора і поета, автора понад 700 пісень, з яких 300 написаних на власні тексти, аранжувальника, артиста, автора гуморесок, пісенних текстів та ліричних віршів, заслуженого діяча естрадного мистецтва України, лауреата Хмельницької обласної премії імені Тараса Шевченка, лауреата Хмельницької міської премії імені Богдана Хмельницького.

Зустріч проходила у змішаному форматі на базі відділу мистецтв та онлайн (Google Meet) спільно з Хмельницьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти імені Анатолія Назаренка.

На захід завітали вчителі мистецької галузі міста та області, поети, музиканти, друзі та поціновувачі творчості композитора.

Іван Тимофійович розповів про любов до музики, що виникла в дитинстві, викладачів, які наставляли на музичній та літературній ниві; студентське життя, перше робоче місце у будинку культури і зустріч з ляльковим театром у 1983 році, в якому пропрацював до 2022 року. Згадав про перші спроби у музичному озвученні вистав (пан Іван написав музику до 53 вистав), і однієї, відомої на всю Україну, поп-опери «Пан Коцький». Композитор збирає автентичні музичні інструменти. Перші інструменти, які потрапили до рук, надихнули його на ідею створення музею.

Окрасою зустрічі стало виконання паном Іваном музичних композицій.

На завершення заходу Івану Тимофійовичу висловили подяку за співпрацю від присутніх поетів та поетес і надію на подальшу спільну творчість.

Присутні ознайомилися з літературою та матеріалами про маестро та його творчим доробком, що зберігаються у фондах бібліотеки.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com