Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Соборність України: історичний контекст і виклики сьогодення


До Дня Соборності України відбулася година державності «Соборність України: історичний контекст і виклики сьогодення» для учнівської молоді Хмельницького ліцею № 16 імені Володимира Козубняка.

У заході взяли участь: Андрій Попик – викладач Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту та Сергій Кобилянський – головний спеціаліст управління організаційно-інформаційної роботи та контролю Хмельницької міської ради, який в перші дні широкомасштабного військового вторгнення росії на територію України добровільно став на захист Батьківщини, вступивши до лав Збройних сил України.

Андрій Попик зазначив, що Акт Злуки, проголошений 105 років тому – 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві, став епохальною історичною подією, коли українські землі об’єдналися в одній державі. Це стало основоположною віхою українського державотворення, увінчало соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття.

Сергій Кобилянський наголосив, що нині Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань. Цілісність буде цілковито відновлена після того, як Україна звільнить усі території, захоплені ворогом.

Також молодь змогла зблизька роздивитися, які засоби сьогодні бережуть життя наших військових та ефективно нищать ворога.

Під час заходу презентовано тематичну книжкову виставку «Соборність: від минулого до сьогодення».





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com