Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Мобілізація, відстрочка, права військовослужбовців


«Мобілізація, відстрочка, права військовослужбовців» - тема онлайн-консультування, яке відбулося на платформі Zoom.

Про Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» говорила Ольга Чорна, начальниця відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення та розвитку інфраструктури Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області. «Цей Закон встановлює правові основи мобілізаційної підготовки та мобілізації в Україні, визначає засади організації цієї роботи, повноваження органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, а також обов’язки підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності повноваження і відповідальність посадових осіб та обов’язки громадян щодо здійснення мобілізаційних заходів», - наголосила пані Ольга. Зупинилася на статті 23 цього Закону, яка регламентує право осіб на відстрочку від мобілізації та як реалізувати це право.

Адвокатка Катерина Піскуровська розповіла про юридичний статус призовника та військовозобов’язаного, проінформувала про алгоритм дій щодо протиправної поведінки представників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки; навела конкретні приклади із практики. «Всім чоловікам потрібно знати свої права….», - наголосила адвокатка.

Учасники зустрічі отримали кваліфіковані відповіді на питання.

До консультування долучилися: Олена Варфоломєєва, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області та Олександра Коржик, помічник юриста Хмельницького місцевого центру з надання вторинної правової допомоги.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com