Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Пленум Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України


Відбувся Пленум Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять воїнів, які віддали своє життя за свободу і незалежність України.

В порядку денному засідання було заслухано звіт голови Хмельницької обласної організації Національної спілки України, доктора історичних наук Юрія Телячого про роботу за 2023 рік. Юрій Васильович висвітлив інформацію про проведення науково-краєзнавчих конференцій, акцій на теренах області; творчих виставок, волонтерську роботу, заходи, що проходили в закладах тощо. Охарактеризував видання та наукові збірки, які вийшли у 2023 році. Розповів про співпрацю з краєзнавцями з інших регіонів України. Зупинився на проблемах комунікації з осередками територіальних громад області та подякував за плідну роботу спілчанам.

В обговоренні взяли участь науковці, краєзнавці: Віктор Адамський; Олександр Завальнюк; Олександр Комарніцький; Віктор Прокопчук; Юрій Блажевич, Олег Погорілець, Валерій Куфльовський та Катерина Чабан.

Одностайниим голосуванням вирішено схвалити та взяти до відома звіт голови.

Заслухано, обговорено та вирішено питання щодо вступу до лав спілки голови обласної організації НОК України Віктора Флентіна.

Учасникам було презентовано 43-й випуск науково-краєзнавчого збірника «Хмельницькі краєзнавчі студії». Про особливість цього випуску розповів Сергій Єсюнін, кандидат історичних наук, учений секретар Хмельницького обласного краєзнавчого музею. Випуск присвячений ювілярці Любові Сердунич, краєзнавиці, письменниці, журналістці, просвітниці, перекладачці та волонтерці та містить дослідження членів Хмельницької міської організації НСКУ. Вітання, подарунки і теплі слова линули на адресу ювілярки. Дипломом Почесного краєзнавця України відзначено Л. А. Сердунич.

Інформаційні потреби забезпечувала книжкова виставка «Краєзнавство Хмельниччини: історія і сучасність» з фондів Хмельницької ОУНБ.

Під час заходу бібліотеці були подаровані видання краєзнавців Юрія Хоптяра, Віктора Адамського, збірку «Хмельницькі краєзнавчі студії» випуск 43 та матеріали XVII Подільської історико-краєзнавчої конференції, календар Національного олімпійського комітету України «З Україною в серці, разом до перемоги» на 2024 рік.

Захід відбувся в змішаному форматі, дистанційно до заходу доєдналися спілчани та користувачі публічних бібліотек області.








 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com