Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Нурт моєї душі – у слові й пісні


Відбулася творча зустріч «Нурт моєї душі – у слові й пісні», присвячена ювілею Любови Сердунич – письменниці, просвітянки, фольклористки, волонтерки, громадської діячки, краєзнавиці, журналістки, телеведучої, членкині Національних спілок письменників, журналістів, краєзнавців України, Асоціації дослідників голодоморів в Україні, лавреатки Хмельницької обласної премії ім. Микити Годованця, Хмельницької крайової премії ім. Лесі Українки, міжнародної літературно-мистецької премії ім. Пантелеймона Куліша, нашої краянки із Старої Синяви.

Захід проходив у змішаному форматі. Привітати ювілярку завітали письменники, журналісти, просвітяни, краєзнавці, педагоги та бібліотекарі закладів загальної середньої освіти Хмельницького, друзі та представники громадських організацій.

На платформі ZOOM доєдналися однокласники, колишні колеги ювілярки, користувачі публічних бібліотек області та поціновувачі творчості авторки.

Своїми спогадами про ювілярку поділилися однокласниця з Тернополя, журналістка Валентина Девлиш (Баца), колишня колега Любов Навроцька, поет-пісняр, краянин (нині - хмельничанин) Микола Дорожко та мешканці Старосинявської селищної територіальної громади.

Вітальні слова линули від голови обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка Віталія Міхалевського. Виступили колеги по перу: Ніна Шмурікова-Гаврилюк, яка поділилася враженнями від збірки «До Врат Острозьких»; Анатолій Ненцінський ділилися теплими спогадами; Альона Радецька, Степан Шкапій, Володимир Олійник, які прочитали власні вірші та їхні присвяти ювілярці.

Олександр Григоренко – доктор історичних наук, професор, говорив про краєзнавчу роботу і значний науковий доробок про ювіляршу.

Колишній голова Народного руху України Лев Бірюк розповів про спільну працю з Любов’ю Андріївною у Народному Русі України, дякував за популяризацію української мови та активну громадську позицію.

Своїми спогадами ділилася і пані Любов, зокрема, про основні віхи життя і творчості, про перший вірш, про вчителювання... Коротко розповіла про свій творчий доробок, ділилася планами на майбутнє та презентувала декілька книг останніх років: «Розвиднень», «Таємниці двохсот місяців», «Народитися вдруге», «Перука для Оленки», «З піснею ми – незборимі», а також 26-ту збірку «ШаВлія».

Звучали вірші в авторському виконанні та поезії, які декламувала Зоя Ткачук – методистка Старосинявського центрального будинку культури.

Присутні насолодилися авторською піснею Любови Сердунич «Вишня під вікном» на музику Івана Пустового у виконанні Валентини Українки.

А книжковий фонд ОУНБ поповнився подарованими книгами від Любови Сердунич та гостей.

Презентовано виставку-інсталяцію «Барви слова та візерунки душі Любови Сердунич» із фондів Хмельницької ОУНБ й особистого архіву авторки.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com