Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Неоголошена війна. Історичний контекст


До 10-ої річниці від початку російсько-української війни відбулася лекція «Неоголошена війна. Історичний контекст» для курсантів Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Андрій Попик – викладач Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту ознайомив з історичними передумовами сучасного російсько-українського протистояння, різними аспектами поточної фази війни після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року, а також героїчним спротивом українського народу, який тримає Україну.

Лектор наголосив, що 10 років тому, в лютому 2014 року, рф розв’язала війну проти України. Першим об’єктом агресії рф проти України став Крим. Ворог окупував Автономну Республіку Крим і Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей. Широкомасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року принесло війну на всю територію України. Розглянуто стратегічні оборонні та наступальні операції ЗСУ.

Сьогодні Україна ефективно стримує російську збройну агресію завдяки зусиллям на військовому, дипломатичному, інформаційному фронтах, а також потужній міжнародній допомозі. Ми боротимемося, доки не звільнимо від окупанта останній сантиметр української землі. Тож наше суспільство має й надалі залишатися консолідованим для перемоги над агресором.

Під час заходу презентовано тематичну книжково-ілюстративну виставку «Вистояли – переможемо!».



<

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com