Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Розстріляний Майдан


До Дня Героїв Небесної Сотні відбулася година пам`яті «Розстріляний Майдан».

У заході взяли участь активні учасники Революції Гідності: Борис Ткач – лікар-нейрохірург, очільник управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради; Валентина Базилюк – волонтерка, голова ВП ГО «ДІЯ»; Михайло Твердохліб – волонтер, а також викладачі та здобувачі освіти Відокремленого структурного підрозділу «Хмельницький торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету».

Гості говорили про історичний контекст, передумови та основні етапи Революції Гідності, ділилися спогадами.

Про поїздки на Майдан, порятунок поранених в Михайлівському соборі, пережиті відчуття та емоції розповів Борис Васильович під час спілкування з молоддю.

Валентина Андріївна зазначила, що цьогоріч вдесяте Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вдесяте в умовах війни з росією. Нині маємо десятки тисяч загиблих від російської зброї. І ми маємо пам’ятати про подвиг Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Про те, що Революція Гідності сприяла розвитку цінностей прав людини в Україні і тисячі людей виборювали свою гідність та право на справедливий вибір майбутнього розповів Михайло Васильович.

Під час заходу презентовано книжкову виставку «Назустріч свободі».



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com
1