Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Мистецька зустріч з Оксаною Цимбалюк


Відбулась мистецька зустріч з Оксаною Цимбалюк – народною майстринею витинанки, художницею, членкинею Національної спілки майстрів народного мистецтва України та Хмельницької народної художньої студії «Рукотвори» (Дунаївці).

Під час заходу майстриня розповіла про тонкощі та секрети витинанки – декоративно-прикладного мистецтва, особливість якого полягає в тому, що картину можна зробити, витинаючи (вирізаючи) її з паперу, використовуючи папір та ножі для вирізання. Провела майстер-клас, під час якого допомогла студентській молоді ВПУ № 25 втілити фантазії на папері. Присутні поринули у світ тендітного та витонченого мистецтва: витинали метелика, листочок, янгола.

Учасники заходу ознайомилися з персональною експозицією створених майстринею витинанок під назвою «Красою обіймаю світ», а також переглянули книжкову виставку за тематикою з фондів бібліотеки.

Довідково:

Оксана Цимбалюк народилася у 1964 році в селі Зіньків Віньковецького району на Хмельниччині. Закінчила Хмельницький технологічний інститут побутового обслуговування за фахом інженер-технолог швейних виробів.

З 1986 року працює майстром виробничого навчання Дунаєвецької філії Хмельницького ліцею сфери послуг. Займається вишивкою, лозоплетінням, писанкарством.

З 1992 по 1994 рік навчалася у Всесоюзній академії образотворчого мистецтва.

З 2000 року займається витинанкою. Кожна з її робіт вражає деталізацією та цікавим сюжетом.

Майстриня активна учасниця художніх виставок, фестивалів. Її витинанки знаходяться у музеї м. Отренбус (Польща), приватних колекціях Канади, Швеції.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com