Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Зустріч з українською перекладачкою з польської мови Іриною Олійник


До Дня європейських авторів відбулася зустріч з українською перекладачкою з польської мови Іриною Олійник.

На зустрічі були присутні: Франц Міцінський – голова Хмельницького обласного осередку Спілки поляків України; Юлія Заграюк – журналістка, практикантка польського університету; Ждана Тімофєєва – активна читачка; працівники бібліотек області та користувачі бібліотеки.

Другий рік поспіль Європейська комісія проводить День європейських авторів з метою підсилення інтересу до читання та відкриття всього багатства європейської літератури. В рамках цієї ініціативи відбулася зустріч з перекладачкою Іриною Олійник, яка перебуває у Варшаві. Пані Ірина розповіла про свої перші спроби перекладу з польської на українську, поділилася перекладацькими напрацюваннями та планами на майбутнє. Франц Міцінський розповів про роботу обласного осередку Спілки поляків України та зачитав вірш Тараса Шевченка польською мовою.

Під час заходу презентовано книги з «Польської книжкової полиці», яка створена в рамках проєкту «Польська полиця в Україні» з ініціативи Українського інституту книги спільно з Інститутом книги Польщі та за підтримки Міністерства культури та національної спадщини Польщі і Міністерства культури та інформаційної політики України.

Активна читачка бібліотеки Ждана Тімофєєва, яка прочитала безліч книг, що презентовані на «Польській полиці», поділилася враженнями від історичних романів Генріка Сенкевича, звернувши увагу на тему ідейних цінностей, традицій та жертовності польського народу, яку змалював автор у своїх романах.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com